×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Sončna očala za otroka – so res potrebna?

Vse več raziskav dokazuje, da morajo tudi otrci nositi sončna očala. Kdaj pa je zato najbolj primeren čas, je v veliki meri odvisno predvsem od osebnostnih lastnosti posameznega otroka. Očala so priporočljivo že za dojenčke, če jih seveda sprejmejo. Nekateri mali trmoglavci pa jih bodo začeli nositi šele po tretjem letu.

Sončni UV-žarki lahko poškodujejo vse dele očesa, tako sluznico oči, roženico, lečo in rumeno pego. Ti škodljivi učinki se ne pokažejo takoj, ampak se lahko izrazijo šele v odrasli dobi. Raziskave so pokazale, da človek do 20. leta starosti prejme od 50 do 80 odstotkov vseh UV-žarkov, ki jim je izpostavljen v vsem svojem življenju. Pomembno je, da imajo otroška očala zaščita UV žarkov z valovno dolžino do 400 nm, prav tako pa morajo pokriti čimvečji del očesa. Real Kids Shades očala za otroke so oblikovana ravno na način, ki s svojim zaobljenim delom pokrije celotno oko. Ker  so ta očala ves čas tik ob obrazu, žarki UVA in UVB ne morejo prodreti do oči od strani in tako nudijo dodatno zaščito.

Poleg vseh zdravstvenih učinkov pa moramo ob nakupu sončnih očal za otroke biti pozorni tudi na njihovo uporabnost in trpežnost. Omenjena sončna očala za otroke so izdelana iz kakovostnega polikarnonata in so takorekoč praktično nezlomljiva, prav tako pa v vodi ne potonejo.


Leave a Reply
trgovina je zaprta